رد کردن پیوندها

نقشه سایت XML برای سئو (XML Sitemap)


نقشه سایت سندی است که در آن صفحات وب، ویدئوها و دیگر دارایی های وب سایت خود را به همراه ارتباطاتشان فهرست می کنید. موتورهای جستجو از این فایل برای خزیدن در وب سایت شما استفاده می کنند. فرمت های رایج برای نوشتن نقشه های سایت شامل متن، XML و RSS می شود. محبوب ترین فرمت، XML است. در این فصل ما در مورد XML یاد خواهیم گرفت.

آیا به نقشه سایت نیاز دارید؟

بستگی به اندازه و طراحی وب سایت دارد. اگر سایت شما ۱۰۰ URL یا کمتر داشته باشد و تمام این URL ها به طور داخلی به هم متصل شده اند، معمولاً به نقشه سایت نیازی ندارید. با این حال، اگر مدیریت وب سایتی بزرگ با هزاران، میلیون ها یا میلیاردها URL را به عهده دارید، داشتن نقشه سایت بسیار مفید خواهد بود.

درباره XML

نقشه های سایت در فرمت XML انعطاف پذیرترین هستند. این فرمت به راحتی قابل گسترش بوده و می تواند جزئیات بیشتری درباره نسخه های محلی صفحات وب، تصاویر، ویدئوها و مطالب خبری شما ارائه دهد.

مزایا

  • انعطاف پذیر و قابل گسترش است.
  • می تواند بیشترین جزئیات مربوط به URL های شما را ارائه دهد.
  • کاربران سیستم های مدیریت محتوا می توانند افزونه هایی برای ساخت نقشه های سایت پیدا کنند.

معایب

  • کاری با مهارت بالا.
  • نگهداری نقشه ها در پورتال ها یا وب سایت های بزرگ که URL های آن ها به طور مداوم تغییر می کند، ممکن است دشوار باشد.

فرمت نقشه سایت به صورت XML است و در آن از تگ های XML استفاده می شود. برای هر اطلاعات یا مقدار درون نقشه سایت، نیاز به فرار کردن موجودیت است.

فرمت نقشه سایت شامل استفاده از تگ <urlset> در ابتدا و </urlset> در انتها است. فضای نام تگ <urlset> باید تعریف شود. به عنوان تگ XML والد، یک ورودی <url> برای هر URL اضافه کنید. برای هر تگ <url>، یک ورودی <loc> اضافه کنید.

تگ های XML

مشخصات تگ های XML به شرح زیر است:

  • <urlset>: ضروری. به استاندارد پروتکل کنونی اشاره دارد و محتویات فایل را رمزگذاری می کند.
  • <url>: ضروری. به تگ های والد برای هر URL موجود اشاره دارد. فرزندان این تگ، سایر عنوان ها هستند.
  • <loc>: ضروری. URL وب سایت. اگر سرور میزبان وب سایت آن را بخواهد، نام پروتکل (HTTP) باید اولین چیز در این URL باشد و با اسلش در انتها ختم شود. این مقدار باید کمتر از 2048 بیت باشد.
  • <lastmod>: اختیاری. تاریخ آخرین به روزرسانی وب سایت. باید از فرمت تاریخ W3C استفاده شود. اگر مایلید، می توانید به جای بخش زمان، از فرمت YYYY-MM-DD استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که تاریخ باید تنظیم شود تا زمان آخرین ویرایش محتوای وب سایت مرتبط را نشان دهد، نه زمانی که توسعه دهنده نقشه سایت را ایجاد کرده است.
  • <changefreq>: اختیاری. احتمال به روزرسانی مکرر صفحه. اگرچه این مقدار ممکن است به طور دقیق نشان دهنده ی تعداد دفعات خزش موتورهای جستجو نباشد، اما یک دیدگاه کلی به آنها می دهد. کدهای معتبر عبارتند از: همیشه، ساعتی، روزانه، هفتگی، ماهانه، سالانه، هرگز.
  • <priority>: اختیاری. این تگ اهمیت یک URL را در مقایسه با سایر URL ها در وب سایت شما نشان می دهد. مقادیر معتبر بین 0.0 تا 1.0 هستند. این عدد به موتورهای جستجو می گوید که کدام صفحات را برای مکانیزم های خزش مهم تر می دانید، اگرچه تأثیری بر ارزیابی صفحات وب شما نسبت به محتوای صفحات وب دیگر ندارد. مقدار پیش فرض 0.5 است.

اجتناب از موجودیت

کدگذاری UTF-8 برای فایل نقشه سایت شما ضروری است. همه فایل های XML باید از مقادیر فرار موجودیت برای هر کاراکتر زیر استفاده کنند، از جمله URL ها و هر محتوای اطلاعاتی و مقادیر:

  • امپرسند (&): &amp;
  • علامت نقل قول تکی (‘): &apos;
  • علامت نقل قول دوتایی (“): &quot;
  • بزرگتر از (>): &gt;
  • کوچکتر از (<): &lt;

فایل های شاخص نقشه سایت

تعداد URL ها در هر فایل نقشه سایتی که ارائه می دهید به ۵۰۰۰۰ محدود است و حجم کلی آن ها نباید از ۵۰ مگابایت تجاوز کند. اگر می خواهید پهنای باند مورد نیاز را به حداقل برسانید، می توانید محتویات فایل های نقشه سایت خود را با استفاده از gzip فشرده سازی کنید؛ با این حال، اندازه فایل نقشه سایت بدون فشرده سازی نباید از ۵۰ مگابایت تجاوز کند. برای شامل کردن بیش از پنجاه هزار URL، نیاز به ساختن چندین فایل نقشه سایت دارید.

اگر وب سایت(های) شما دارای تعداد زیادی نقشه سایت های متمایز هستند، باید یک فایل دایرکتوری به نام “Sitemap” با لیست تمام فایل های نقشه سایت ایجاد کنید. تمام نقشه سایت ها باید حداکثر ۵۰۰۰۰ نقشه سایت، حداکثر اندازه فایل ۵۰ مگابایت و فشرده سازی را داشته باشند. ممکن است چندین فایل شاخص نقشه سایت وجود داشته باشد.

فرمت XML یک فایل نقشه سایت و فرمت فایل شاخص نقشه سایت آن مشابه هم است. الگوی شاخص نقشه سایت باید شامل:

  • تگ بازکننده <sitemapindex> در ابتدا و تگ بستن <\/sitemapindex> در انتها.
  • هر نقشه سایت باید ورودی خود را به عنوان تگ <sitemap> در تگ والد XML داشته باشد.
  • برای هر تگ <sitemap> والد، باید یک ورودی فرزند <loc> ارائه دهید.
  • همچنین فایل های شاخص نقشه سایت از تگ اختیاری <lastmod> پشتیبانی می کنند.

بارگذاری نقشه سایت XML

برای بارگذاری نقشه سایت XML خود به Google از طریق کنسول جستجو، مراحل زیر را دنبال کنید:

۱. وارد Google Search Console شوید. ۲. گزینه “Sitemaps” را انتخاب کنید. ۳. URL نقشه سایت خود را در بخش “Add a new sitemap” در بالای صفحه اضافه کنید. ۴. دکمه ‘Submit’ را فشار دهید و Google نقشه سایت جدید ساخته شده ی شما را بررسی خواهد کرد.

نتیجه گیری

نقشه سایت XML برای سئو (XML Sitemap) یکی از موارد انجام شده در سئو فنی سایت است که زیرمجموعه فعالیت های بهبود سئو در سفارش سئو سایت و سفارش طراحی سایت می شود. یک نقشه سایت XML خوب، تمام صفحات کلیدی وب سایت شما را هدایت می کند و به عنوان نقشه ای برای Google عمل می کند. صرف نظر از اینکه ساختار داخلی وب سایت شما ممکن است بهتر باشد، نقشه های سایت XML می توانند برای SEO مفید باشند، زیرا به Google کمک می کنند صفحات کلیدی شما را به طور مؤثری شناسایی کند.